The Tides

Construction of new house, overlooking the Bristol Channel and private beach

Project Key Details

Location

The Tides, Tunnels Beaches, Ilfracombe, Devon

Role

Domestic

Project Completion Date

New build

Further Project Explanation

The brief for this project was to create a contemporary family home overlooking the Bristol Channel and the family-run Private Beach below. Principle rooms were to be on the upper floor with balconies to make the best use of the panoramic views out to sea and over the town of Ilfracombe. A spiral staircase was to be a central feature linking the remaining floors, with the family bedrooms located on the Entrance floor and the Gym, Shower room, Reception area and Guest bedroom on the lower floor with access out onto the rear garden The whole was to sit under a zinc standing seam roof with a glazed atrium over the spiral staircase